کیفیت موادی که ما برای ساخت استفاده می کنیم
صالح ساختمانی سالم و با کیفیت برای ساخت سازه هایی با استحکام، دوام، قابلیت سرویس دهی و زیبایی مطلوب ضروری است. مصالح همچنین می تواند تا حد زیادی بر هزینه های پروژه و تعمیر و نگهداری تأثیر بگذارد. بنابراین، انتخاب مصالح باید با دقت انجام شود تا اهداف طراحی محقق شود.
طیف وسیعی از مصالح ساختمانی در بازار موجود است و از آنجایی که برای انتخاب مصالح باید فاکتورهای متعددی در نظر گرفته شود، انتخاب بهترین گزینه ای که نیازهای مختلف ساختمان را برآورده می کند دشوار است. استحکام، دوام، در دسترس بودن محلی مصالح، هزینه، جابجایی و ذخیره سازی برخی از عوامل ضروری هستند که باید برای انتخاب مصالح ساختمانی مناسب برای پروژه مورد نظر در نظر گرفته شوند.
15 عامل موثر بر انتخاب مصالح ساختمانی
1. مقاومت
مقاومت مهمترین پارامتر در انتخاب مواد و مصالح ساختمانی بوده و نشان دهنده توانایی مواد در مقاومت در برابر تنش هایی مانند فشار، کشش و برش است. به عنوان مثال، چندین گرید فولاد با مقاومت های تسلیم مختلف وجود دارد که پیمانکاران می توانند از بین آنها انتخاب کنند. در صورتی که نیاز نباشد ساختمان بارهای زیادی را تحمل کند، می توان از فولاد کم عیار استفاده کرد که در این صورت هزینه کاهش می یابد. با این وجود، در دسترس بودن فولاد در بازار نقش مهمی در اینجا ایفا خواهد کرد.
مقاومت در برابر تنش هایی مانند فشار، کشش و برش
مقاومت در برابر تنش هایی مانند فشار، کشش و برش
2. دوام
دوام مصالح برای ساخت سازه ای با طول عمر طولانی بدون هزینه نگهداری قابل توجه مهم است. بنابراین، برخی از مواد ممکن است گران تر از سایرین باشند، اما هزینه های نگهداری پایین در آینده چنین هزینه های بالایی را جبران می کند.
3. هزینه
هزینه مصالح ساختمانی در بیشتر موارد منجر به تصمیم نهایی در مورد انتخاب مصالح می شود. این هزینه بخش بزرگی از هزینه کل را تشکیل می دهد، به همین دلیل است که نقش مهمی ایفا می کند. در نهایت، هزینه مصالح کل هزینه پروژه را کنترل می کند.
4. مصالح در دسترس در محل
در دسترس بودن مصالح به صورت محلی بر هزینه و برنامه ساخت و ساز تأثیر می گذارد. اگر مصالح بسیار دور از محل ساخت و ساز باشد، هزینه حمل و نقل بالا خواهد بود و همچنین در صورت عدم سفارش مصالح از قبل ممکن است کار به تاخیر بیفتد. با این حال، اگر مصالح به صورت محلی در دسترس باشند، هزینه های حمل و نقل پایین خواهد بود و روند ساخت و ساز به طور یکپارچه ادامه خواهد یافت.
5. حمل و نقل و انبار
جابجایی و ذخیره سازی مصالح عامل دیگری است که باید در نظر گرفته شود زیرا بر زمان ساخت، نیاز به نیروی کار، تجهیزات مورد نیاز و هزینه تأثیر می گذارد.
حمل و نقل و انبار
حمل و نقل و انبار مصالح
6. آب و هوا
آب و هوا یکی دیگر از عوامل مهمی است که هنگام انتخاب مصالح باید در نظر گرفته شود. پارامترهایی مانند محدوده دمای متوسط در طول سال، باران، برف، آب و هوا، میزان نور خورشید، تهویه مورد نیاز و باد از مواردی هستند که باید مد نظر قرار گیرند. آب و هوا و خواص مصالح ساختمانی با یکدیگر مرتبط هستند. بنابراین، مصالح باید با توجه به اقلیم منطقه ای که سازه در آن ساخته می شود، انتخاب شوند.
7. مهارت های مورد نیاز و در دسترس بودن
هنگامی که مصالح ساختمانی انتخاب می شوند، تصمیم گیرنده باید میزان مهارت های مورد نیاز برای استفاده از آن مصالح را بداند. اگر نیروی کار ماهر مورد نیاز باشد، هزینه ساخت افزایش می یابد. علاوه بر این، اگر نیروی کار ماهر در دسترس نباشد، که اغلب در مناطق دور افتاده چنین است، کار ساخت و ساز به تاخیر می افتد.
8. پایداری
نیاز به توسعه پایدار به دلیل تقاضا برای کاهش انتشار کربنبه طور مداوم در حال افزایش است. کدها و استانداردهای مربوطه به طور مداوم مشخصات سخت گیرانه تری را در مورد انتشار کربن تعیین می کنند. این باعث می شود تصمیم گیرندگان به سمت مواد پایداری مانند خاکستر بادی، سرباره کوره بلند و سیلیکافیومکه برای کاهش مصرف سیمان و کاهش انتشار دی اکسید کربن استفاده می شودتمایل پیدا کنند.
9. بازیافت
توانایی بازیافت مواد در پایان عمر آنها در انتخاب آنها نقش مهمی ایفا می کند. به عنوان مثال، طراحان و توسعه دهندگان باید به جای اتصالات جوشی، به سراغ انواع اتصالات فولادی پیچ و مهره ای بروند. اتصالات پیچ و مهره ای ممکن است به تلاش و دقت بیشتری در اجرا نیاز داشته باشد، اما کاملاً قابل بازیافت هستند. با این حال، اتصال جوشی بدون انتشار کربن اضافه در جو به سختی قابل بازیافت است.
10. کارایی ساختمان
کارایی ساختمان می تواند بر انتخاب مصالح ساختمانی حاکم باشد زیرا مستقیماً ساکنان را تحت تأثیر قرار می دهد. مصالح انتخاب شده فضایی را که در حال ساخت است تعریف می کنند.
اگر نوع سازه باربر است، باید آجرهای بنایی با کیفیت بالا را انتخاب کنید، زیرا آنها عنصر اصلی حمل بار هستند.
11. زیبایی شناختی
نوع مصالح ظاهر ساختمان را تعیین می کند. یک ظاهر خاص ممکن است برای کسی جذاب باشد اما برای دیگران جذاب نباشد. بنابراین، تقاضای مالک در اینجا نقش مهمی ایفا می کند زیرا ممکن است در مورد ظاهر ساختمان تصمیم گرفته باشد. به عنوان مثال، نوع مصالح بر ظاهر کف تأثیر می گذارد، بنابراین باید مصالح به گونه ای انتخاب شوند که ظاهر مورد نظر به دست آید. مواد مختلفی برای کف موجود است، مانند گرانیت، سنگ مرمر، کاشی شیشه ای، کاشی سرامیک، چوب و سنگ کوتا. هزینه مصالح ممکن است گزینه ها را محدود کند زیرا جذاب ترین مصالح کف ممکن است گران ترین آنها باشد.
12. تعمیر و نگهداری
تعمیر و نگهداری گاهی اوقات بر انتخاب مصالح حاکم است زیرا مصالح با کیفیت بالا نه تنها هزینه نگهداری پایینی دارند، بلکه زیبایی ظاهری ساختمان را نیز حفظ می کنند.
13. مشخصات
مشخصات نیز یک معیار مهم در انتخاب مصالح است. مشخصات و کیفیت مصالح برای یک پروژه معین بر اساس مقاومت مورد نیاز، زیبایی ظاهری، دوام و غیره تعیین می شود. به عنوان مثال، اگر سازه ای در مناطق جزر و مدی ساخته شود، ممکن است نوعی از سیمان برای مبارزه با حملات کلرید و کربناته شدن مورد نیاز باشد. در این مورد، استفاده ازافزودنی ها و مواد سیمانی مکمل ممکن است ضروری باشد.
14. ضمانت
توضیحات محصول، مشخصات فنی، شرایط و ضوابط ضمانت را بررسی کرده و به درستی درک کنید تا از انتخاب مواد مناسب اطمینان حاصل کنید. گاهی اوقات آنچه انتخاب کننده مواد متوجه می شود یا توضیحات فروشنده ممکن است گمراه کننده باشد.
15. پشتیبانی و خدمات پس از فروش
پشتیبانی و خدمات پس از فروش فاکتورهای مهمی هستند و باید در انتخاب مواد مورد توجه قرار گیرند. بنابراین، بررسی کنید که آیا فروشنده پشتیبانی و خدماتی مانند تعمیرات عادی یا سالانه، قطعات یدکی و غیره را ارائه می دهد یا خیر.